Afsluiting NK-Gig roeien

Beste roeivrienden.

Er is de afgelopen tijd veel gesproken over de afsluiting van het NK-Gig roeien in het weekend van 7 oktober.

De KNZ&RV heeft veel mogelijkheden en locaties onderzocht. Zo hebben we gekeken naar wedstrijden op het IJ in Amsterdam, wedstrijden in Zeeland, op de Gouwzee, en laatstelijk op het IJsselmeer vanuit onze jachthaven in Enkhuizen. Allemaal prima locaties, maar gelet op de eisen die wij stellen, een uitdagende wedstrijdbaan, goede accomodatie voor ca 350 roeiers, logistieke mogelijkheden, lekkere sfeer en niet in de laatste plaats de financiele beperkingen, zijn wij tot de conclusie gekomen dat geen van de locaties op dit moment voldoet aan de eisen. Nadat deze teleurstelling was ingedaald kwamen we vrij snel tot de gedachte om onze slotwedstrijd te organiseren vanuit ons eigen plekje in Muiden. Dat voldoet aan alle wensen die we maar konden bedenken.

Een ander punt dat toelichting behoeft is de lengte van de wedstrijden, een of twee dagen, waarbij het buiten kijf staat dat iedereen bijzonder graag een tweedaags roeifeest wil. Ook hiervoor geld dat wij daar vanzelfsprekend ook zo over denken, maar dan wel op een manier die voldoet aan de eerder genoemde wensen. Om die reden hebben we vooralsnog gekozen voor een eendaags evenement, maar wel met een mooi wedstrijdprogramma, uitdagend water, en een goede locatie waar we niet alleen lekker kunnen roeien maar daarna ook lekker kunnen borrelen, de prijzen uit kunnen reiken, dansen, eten, feesten, etc.

Daarom heb ik de eer om jullie allemaal namens de KNZ&RV uit te nodigen voor de KNZ&RV SLOTWEDSTRIJDEN op zaterdag 7 oktober in Muiden.

Het definitieve programma volgt volgende week samen met nadere informatie over de inschrijving.

We hopen dat jullie allemaal van de partij zullen zijn.

Namens de gehele roeicommissie van de KNZ&RV, Marcel Revet.